logga_2018_vit

Skratt, gråt & lugn

Skratt, gråt & lugn...allt. Som det skall vara. Livet.

"Ni verkar både skratta och gråta därinne. Glädje & sorg, va fint!", sa en kollega till mig. Ja, visst är det. Fint alltså, när ALLT kan få plats. Allt som hör livet till.

Skratt & gråt, ilska & rädsla. Allt finns hos oss alla även om vi kanske inte känner det eller vill ge det plats. Det är vår inre kompass som vill oss väl. Den vill vara vår vägvisare om vi bara lyssnar och låter den. Det är inte meningen att vi inte skall höra och "verka" samlade och lugna. Nej, meningen är att vi som vuxna skall lära oss och behärska konsten att känna och tänka samtidigt. Att låta hjärnan och hjärtat komma på samma konferens, konferera ett slag och sedan, ta ett beslut om hur agera, inte reagera. Då verkar du från en mogen plats inom dig. Då blir det bra. Öva. Personlig inre träning.
Var nyfiken på dig själv - lycka till!
--

Too much energy in the world is spent
developing the mind instead of the heart.
                          THE DALI LAMA

-