logga_2018_vit

MIN BLOGG
OM ATT VARA MÄNSKLIG.

Det skall gå fort. Fort fort fortare fort. Smart smart smartare smart. Snygg snygg snyggare snygg. Stygg stygg styggare stygg. Snäll snäll snällare....smällare, näh nu skjuter vi smällare....du missade just någon, någon snäll. Istället blev det en smällare. Boom bang. Oj vad allt låter men väldigt lite känns...bränns....förutom en smällare i en hand för länge. Jag vill att annat skall kännas. Brännas. Ge avtryck intryck. Tyck. Tryck. Nu vann du på TV. Men ingen sitter breve’.

Läs hela inlägget »

Musik som dansar in i cellerna, i cellerna. Vilken gåva det är; inifrån och ut får jag ta del av en annan människas röst, ord, känsla och rytm...utan att vi ens är i samma rum så får jag något, något jag tror är viktigt på riktigt. Tack.

Läs hela inlägget »

Dunk, dunk, dunk...hmm...en fantastisk rytm vi har inne i vår kropp. Något vi litar på och kanske tar för självklart och givet. Att det dunkar, och visar oss vägen i riktigt viktiga situationer...dunk, dunk, dunk...du förstår att det är på allvar, nåt viktigt, du har kontakt och känner att du lever...Kraften i varje människas hjärta är fantastisk och en kraft vars närvaro känns, lika mycket som avsaknaden känns, och märks. Att känna, och leva sitt liv i kontakt med sitt hjärta kräver träning och medvetenhet, hela livet. Det kommer inte alltid av sig själv. Man kan välja att känna och göra den träningen. Var nyfiken. Lycka till.

Läs hela inlägget »

Känslor. Ibland förgyller de och är välkomna. Ibland stör de. Vad är då meningen med alla känslor, våra signaler inifrån? Ja, inte är det att bara göra det mysigt för oss. Känslorna utgör ett system för att hålla oss omhändertagna och trygga som människor. Därför kan det vara bra och börja tänka på sina känslor mer som en kompass som visar hur jag upplever situationen jag är i, den externa utanför mig och den interna inne i mig. Känslorna guidar dig/mig/oss:
rädsla = trygghet behöver fixas,
ilska = gräns behöver upprättas
glädje = stanna gärna, det här är bra för dig
sorg = du har älskat och det har försvunnit.
Var nyfiken på att vara människa. Lycka till. www.peaceinmind.se

Läs hela inlägget »

Vilka ord är det Du hör mest i Vår tid?
Utmattning, ohälsa, depression, lycka och svemester. Ut mattning. Matta.
Många söker o söker o söker. Vi människor söker och samtidigt kommer signaler på att vi aldrig har varit längre bort fån oss själva ...eller från andra. OM vi skulle smaka på möjligheten att vårt sökande är vår längtan? Längtan till att känna...sig själv...och andra, att verkligen vara i kontakt med MITT liv , leva mitt i det, på riktigt. Så jobbar vi som arbetar utifrån psykosyntesen som bas. Man säger att det är en praktisk psykologi, och det är det, men det är oxå nåt större; ett förhållningssätt till livet som inkluderar allt där Du är, just nu, och stödjer sedan din process mot att Bli den du är. Ofta handlar det om att komma i mer kontakt med sig själv, att bli mer medveten om dig själv, sin historia och sina processer så att jag som människa inte lever under skuggan av allt som hänt innan. Ofta känner man allt...mer. Mer av allt. För vi kan inte bara välja ”Lyckan”. Vi måste välja att ta emot allt. Att vara den jag är, just nu, med allt i en syntes. Då känner jag mitt hjärta, jag kanske förnimmer min själs signaler, jag förstår att mitt huvud är viktigt men att det inte är hela jag. Kärlek på riktigt? Välkommen till hem till hela dig. Jag ser fram emot att mötas.

Läs hela inlägget »

Hej du. Finns det en propeller som styr dig inifrån? Har du en önskan om det effektiva och perfekta livet? Livet där vi håller våra små barn och de bara gurglar och ler och vi har nystruken ljusblå skjorta på den utvilade och vackra kroppen. I bilden ingår inga ljud, inga dofter....inga känslor. Den vill skapa känslor, kanske känslan av DET PERFEKTA LIVET. I det perfekta livet är ingen trött, alla är påfyllda, på hugget och med många bollar i luften. Häromåret kom en bok av Tomas Sjödin min väg som heter "Det händer när du vilar". Va...?!, tänkte jag OCH ÄNDÅ köpte jag boken. Någonting inom mig visste vad jag behövde...att vila; att riktigt skapa utrymme för avslappning, återhämtning och påfyllnad av näring som jag som människa behövde; närhet, skratt, andras berättelser, levande ljus, tystnad, ro, omtanke. Ooohhh...vad skönt!!! Puh, vad jag hade sprungit utan att stanna i depå för påfyllnad inåt. Idag känner och vet jag vad jag behöver och det är ingen slump att jag har min mottagning på ett yogaställe. Nu önskar jag dig, att du ger dig tillåtelse att riktigt sjunka ner i dig själv och hämta in näring till de ställen som behöver det bäst just nu. Kanske är det hjärtat...? Låt vila bli det nya självklara. Var nyfiken på dig själv. Lita på Dina signaler; Din kropps signaler. Viktigt på riktigt. Lycka till.

Läs hela inlägget »

Ahhh...idag är luften full av vår. Liv sipprar in i sinnen. Liv väcker liv i minnen. Leva leva leva upp. Upp och ner ner o upp...med gupp. Guppa fram i en liten båt. Det är längtan för sommaren. Sinnligt. Guppa. Lyssna på skvalp och känna sol. Vara cool. Avslappnad och närvarande här. Puh vad skönt. Nu när det blir grönt.
Utan att tänka på och notera mera...mer än att...idag...är luften full...av liv.☀️

Läs hela inlägget »

Att våga. Att våga visa. Att våga visa allt. Att våga visa KÄRLEK. Kärlek bottnad i omtanke och värme inifrån...något annat än kåthet och sexuellt intresse. "The Path of the Heart." Kan du se mitt hjärta....kan du känna det? Kanske som en varm känsla som kan komma, fortplantar sig, vill ut och delas med av. Jag står personligen på en plats där jag är hjärtligt trött på hur enkelt det kan vara att visa den motsatta känslan; HAT. Låt oss göra det lika enkelt att visa den varma känslan; KÄRLEK. Reflektera över vad kärlek är för Dig. Det är ett fruktbart första steg. Då vet du sedan vad du kan ge till andra. Viktig kunskap som man kanske inte lär sig i skolan. Sedan ger du det till andra. Skulle du kunna tänka dig att visa lite idag?... spontant...för någon du inte känner och som du aldrig kanske kommer få något tillbaka utav....? Skulle du? Du kanske redan är igång? Gott. En kärlekbombare igång till. Vad bra. Förra veckan såg jag utställningen Girls girls girls av Julia Peirone (går tom 18 mars 2018) på Göteborgs Konstmuseeum. Jag upplevde att den utställningen satte fingret på en utsatthet en ung människa (inte bara girls) befinner sig i i en brytningstid då att bli bekräftad och sedd som unik och viktig varelse är extra stort, med en kropp och en sexualitet, men framförallt med ett ❤️. Låt oss visa varandra mer ❤️ därute. Det kan aldrig bli för mycket av den känslan. Vi ses i vimlet.

Läs hela inlägget »

Nu är det en helt vanlig dag. Idag. Idag är idag en dag som är helt vanlig, och ändå, ovanlig. Idag fanns inte igår. Igår var en dag med hjärtan. Igår var en dag med värme. Idag är en vanlig dag. Idag är idag. En dag med hjärtan? En dag med värme? Närmre? En dag, en helt vanlig dag som blir det vi ger, som blir det vi ser. Jag tar mina varma ögon på mig. Mot mig själv och mot min omvärld. Jag tar kärleksglasögonen på mig. En helt vanlig dag.

Läs hela inlägget »

Idag är det alla hjärtans dag. Det är en fin dag. Och en dag som alla. Det är en dag då vi kanske ser lite mer hjärtan. De visar sig. Öppnar sig. Lite mer. Än vanligt. Det är fint. Jag känner ett naturligt lugn som kommer. Kan det ha nåt med värmen från fler öppna hjärtan att göra? Det tror jag. Det känns. Som en omfamning. Och det gör mig gott. Kanske dig oxå?

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Etiketter

Kontakt

PEACE IN MIND AB
Kodakhuset Nya Hovås, Balans Yoga
Hedtångsvägen 14
436 55 HOVÅS

TEL  0735-88 82 44
Epost monika@peaceinmind.se

Följ mig ...

Dela gärna