logga_2018_vit

OM ATT VÄXA SOM MÄNNISKA.

Att gå i terapi är att ta sig själv på allvar

VI PRATAR OM HELA DIG.

Längtar du efter att växa som person, hitta växtkraft, vecklas ut? Att gå i terapi är att ta sig själv och den längtan på allvar. Att ge den plats. Att hitta din väg till dig själv. Om att vara människa och att växa. Kanske sitter du fast, står still, gått in i en vägg, invecklats, avvecklats och vill och behöver lära känna dig själv mer. Kanske behöver du fördjupa din förståelse för dig själv, finna nya perspektiv på din situation, hitta nytt utrymme, få stöttning genom en förändring. Kom med det du har och där du är så börjar vi där. Vi börjar alltid förutsättningslöst med ett första möte och skräddarsyr vägen därifrån.
 

exempel på frågor & områden

• Varför gör jag så här när jag vill något annat?
• Gränser, roller, mönster, drivkrafter, rädslor, stress
• Utbrändhet, depression, livet, arbete, relationer
• Existentiella frågor; Vem är jag? Vad vill jag?

VACKERT OCH VIKTIGT.

Livet är inte en rak väg och vi utvecklas och förändras under hela livet. Vi kan behöva lära känna oss själva igen, och igen. Våra behov och signaler, vår historia och de mönster vi bär med oss. Vår potential och vilja. Vår lust och längtan, och behov av att ge och ta emot kärlek. Vackert och viktigt. Och på riktigt. Vi människor är ju tänkta som en helhet med kropp, själ och intellekt som samspelar och utvecklas gemensamt. Idag lämnar vi ofta detta samspel och utveckling och vi känner stress och press, sover dåligt, går in i väggar, övertänker, undertänker, överkänner och underkänner. Att livet går upp och ner, det är naturligt. Vad som inte är naturligt är att inte lyssna på sig själv och sitt eget samspel. Det som verkligen är viktigt. På riktigt. Att leva känns. Det ska kännas. Att växa känns. Och märks. 

Eftersom själen inte vågade så sa kroppen till slut ifrån och jag mådde dåligt både psykiskt och fysiskt. Nu börjar jag så sakta förstå hur allt hänger ihop och det gör skillnad i livet…
verklig skillnad!                

En klient berättar

VÄGEN TILL DIG SJÄLV.

Psykosyntesen har som mål att hjälpa dig nå klarhet och insikt i livet; om dig själv och dina relationer. Psykosyntesen är en samtals- och terapiform, och ett synsätt på människan som likt yogan fokuserar på att inkludera och förena alla våra delar; kropp, sinne och själ.  Den är som terapiform ganska unik då den har focus på hela människan. Den inkluderar allt och utgår ifrån att vårt sätt att relatera  som människor gör avtryck på allt. På engelska kallas psykosyntesen för ”The art of relationship" - konsten att relatera till hela sig själv och till andra för att skapa och leva ett balanserat, hållbart och kärleksfullt liv i världen. Att välja glädje, kärlek och empati, skönhet och möjligheter ... eller inte. 

ATT BÖRJA.

När ska jag börja? Svaret på den frågan är förmodligen lika individuell som varje person som väljer att börja i terapi. Det jag hör är dock att man ofta upplever efteråt att man skulle börjat tidigare. Dilemmat ligger i att det dock ofta är först när våra sätt att hantera saker och ting i livet inte fungerar alls längre, eller att en kris av något slag skakar om en och ställer allt på ända, som man bestämmer sig för att gå ge sig själv möjligheten att bli mer medveten och att känna sig själv bättre.

Note to Self; att gå i terapi är att ta sig själv på allvar. Det är att vilja lära känna sig själv mer och djupare; vem är jag egentligen? Är jag den jag vill vara eller anpassar jag mig och formas alltför mycket av omständigheter...hur ligger det egentligen till? 

Att komma till mig kan du se som att ha en PT för personlig träning av de ”inre musklerna". Att väcka, se, respektera, stärka och få ihop delar i dig till en helhet för ett kärleksfullt samspel med dig själv och därefter ett kärleksfullt samspel med andra. 

Har du betsämt dig? Du är varmt välkommen.

Boka tid...

Kontakt

PEACE IN MIND AB
Balans Yoga, Kodakhuset Nya Hovås
Hedtångsvägen 14
436 55 HOVÅS

PsykosyntesInstitutet i Sverige Engelbrektsgatan 7B
411 27 Göteborg
TEL  0735-88 82 44
Epost monika@peaceinmind.se

Dela