logga_2018_vit

OM ATT VÄXA SOM MÄNNISKA.

Att gå i terapi är att ta sig själv på allvar

VI PRATAR OM HELA DIG.

Du vill växa och utvecklas som person. Vecklas ut. Hitta växtkraft. Det är vackert. 

Psykosyntes – vägen till dig själv. Om att vara människa, och att växa. Kanske sitter du fast, står still, gått in i en vägg, invecklats, avvecklats och vill och behöver lära känna dig själv mer. Kanske behöver du fördjupa din förståelse för dig själv, finna nya perspektiv på din situation, hitta nytt utrymme, få stöttning genom en förändring.

Exempel på frågor & områden:
• Varför gör jag så här när jag vill något annat?
• Gränser, roller, mönster, drivkrafter, rädslor, stress
• Utbrändhet, depression, livet, arbete, relationer
• Existentiella frågor; Vem är jag? Vad vill jag?

Med andra ord, kom med det du har och där du är, så börjar vi där. Vi börjar alltid förutsättningslöst med ett första möte och skräddarsyr vägen därifrån. 

VACKERT OCH VIKTIGT.

Vi människor är ju tänkta som en helhet med kropp, själ och intellekt som samspelar och utvecklas gemensamt. Idag lämnar vi ofta detta samspel och utveckling och vi känner stress och press, sover dåligt, går in i väggar, övertänker, undertänker, överkänner och underkänner. Att livet går upp och ner, det är naturligt. Vad som inte är naturligt är att inte lyssna på sig själv och sitt eget samspel. Det som verkligen är viktigt. På riktigt. Att leva känns. Det ska kännas. Att växa känns. Och märks. 

Livet är inte alltid en rak väg och vi utvecklas och förändras under hela livet. Vi kan behöva lära känna oss själva igen, och igen. Våra behov och signaler, vår historia och de mönster vi bär med oss. Vår potential och vilja. Vår lust och längtan, och behov av att ge och ta emot kärlek. Vackert och viktigt. Och på riktigt. 

Eftersom själen inte vågade så sa kroppen till slut ifrån och jag mådde dåligt både psykiskt och fysiskt. Nu börjar jag så sakta förstå hur allt hänger ihop och det gör skillnad i livet…
verklig skillnad!                

En klient berättar

Psykosyntesen har som mål att hjälpa dig nå klarhet och insikt i livet; om dig själv och dina relationer. Psykosyntesen är en samtals- och terapiform, och ett synsätt på människan, som likt yogan fokuserar på att inkludera och förena alla våra delar; kropp, sinne och själ.  Den är som terapiform ganska unik då den har focus på hela människan. Den inkluderar allt och utgår ifrån att vårt sätt att relatera  som människor gör avtryck på allt. På engelska kallas psykosyntesen för ”The art of relationship" - konsten att relatera till hela sig själv och till andra, för att skapa och leva ett balanserat, hållbart och kärleksfullt liv i världen. Att välja glädje, kärlek och empati, skönhet och möjligheter ... eller inte. Det är upp till dig och mig. 

VÄGEN TILL DIG SJÄLV.

När är det då "dags" att gå? Svaret på den frågan är förmodligen lika individuell som varje person som väljer att komma. Det jag hör är dock att man ofta upplever efteråt att man skulle gått tidigare. Men det är ofta först när ens sätt att hantera saker och ting i livet inte fungerar längre eller att en kris av något slag skakar om en och ställer saker på ända, som man går. En sak tror jag; att gå i terapi är att ta sig själv på allvar. Det är att vilja lära känna sig själv mer...och djupare; vem är jag egentligen? Är jag den jag vill vara eller anpassar jag mig och formas alltför mycket av omständigheter...hur ligger det egentligen till? Du kan se att komma till mig som personlig träning av de ”inre musklerna" för att stärka och få ihop delar i dig till en helhet för ett kärleksfullt samspel med dig själv....och därefter... ett kärleksfullt samspel med andra. 
 

Har du bestämt dig? Du är varmt välkommen.

Boka tid...

Kontakt

PEACE IN MIND AB
Balans Yoga, Kodakhuset Nya Hovås
Hedtångsvägen 14
436 55 HOVÅS

PsykosyntesInstitutet i Sverige Engelbrektsgatan 7B
411 27 Göteborg
TEL  0735-88 82 44
Epost monika@peaceinmind.se

Följ mig ...

Dela