Samtal eller terapi?

 

Kanske undrar du vad som är skillnaden mellan samtal och terapi. Jag erbjuder ju både och. Vad är vad egentligen?

Skillnaden är att ett samtal kan var ett samtal. Eller många. Det kan handla om vad som helst utifrån det du behöver prata om för stunden. Ett ämne som behöver plats och focus.

Vad är då terapi? Terapi handlar om en utvecklingsprocess. Här bestämmer du dig för att du vill titta på något specifikt och att du vill reflektera och utöka din självkännedom inom detta område. Det är ett längre arbete för att gå dig själv mer till mötes. Denna process som startar behöver utrymme och tid.

I terapi ges du möjligheten att på djupet utforska det tema/område du väljer genom en process av nyfiket utforskande av dig; känslor, tankar och upplevelser. Det är att lära sig om och lära känna sin egen inre kompass. Det som är nu. Det som verkar vara. Det som varit. Det som formats. Det som blev. Dit du vill framöver och det du kanske längtar efter. Detta allt som blir du.


Jag är dipl. samtalsterapeut med psykosyntesen som bas och dipl. mindfulnessinstruktör. Till mig kan du komma när du vill fördjupa din förståelse för dig själv, utvecklas och finna nya perspektiv på dig och din situation eller bara ha ett samtal.

Välkommen. På plats eller online. Vi börjar alltid förutsättningslöst med ett första möte och skräddarsyr vägen därifrån. Personlig utveckling på riktigt

MONIKA JOSEFSSON, SAMTALSTERAPEUT