Ute och fångat barfotakänslan – att märka det bästa med sommaren

 
unsplash-image-SYx3UCHZJlo.jpg

Att fånga en känsla

En sommar för ett antal år sedan såg jag en rubrik som fångade mitt öga; Att fånga barfotakänslan. Det var chefredaktören på Barometern i Kalmar som hade skrivit förordet till tidningens sommarbilaga som låg att få på Turistbyrån i Borgholm. Jag tog ett ex.

Rubriken har följt mig och gör sig extra påmind när sommarmånaderna gör entre’. Nu i juli är jag därför just ute och fångar känslor, sommarkänslor. För mig har det att göra med alla sinnen; dofter, ljud, känslan av ljummen kvällsbris mot huden, synen av en soluppgång eller en solnedgång, känslan av att hålla en efterlängtad svalkande flädersaft i handen, de barfota stegen mot en solvarm klipphäll. Känslan av liv på cellnivå.

Att fånga en känsla är kanske inte rätta ordet utan mer att märka den, när den är hos mig. Den är ju redan där. Här & nu. Och jag är här, här & nu. Bra kombo. Så passa på att känn när den känns. Det gör jag. Och sedan varsam insättning på bankkontot för uttag mörka vinterkvällar.

“ One must ‘feel’ ones’s way to the heart of things.” - Dr Roberto Assagioli, psykosyntesens grundare

Monika Josefsson

Dipl. Samtalsterapeut

Dipl Mindfulnessinstruktör


Peace in mind AB grundades 2014 och finns idag i Göteborg och online.

Peace in mind erbjuder samtal, terapi, samt program för enskilda, par/relationer och företag. Vi skapar ökad medvetenhet om relationen till dig själv och andra; ditt kloka inre ledarskap. Ett ledarskap med hjärta och hjärna. För att du/ni skall kunna skapa, leva och leda ett mer balanserat, hållbart och kärleksfullt liv.