Min jultradition – att ge bort ett leende

 

I år är det fjärde året som jag stöttar Operation Smile.

Att få tillgång till sitt eget leende och den funktionen blir jag djupt berörd av. Djupt livgivande känslor kommer till mig när jag tänker på leendets betydelse. Utåt, och inåt. Att få lov att känna sitt eget leende symboliserar för mig kärleken till sig själv. Att kunna känna den inifrån. För barnen som får hjälp genom Operation Smile handlar det om skillnaden mellan ett ensamt liv i utanförskap eller ett liv i gemenskap.

För barn med läpp-käk-gomspalt väntar ofta ett ensamt liv utan skola och vänner. En operation kan förändra allt!

Operation Smile Sverige

Leendet startar bara goda processer för oss. Det skadar inte någon eller något. Det stöttar jag. Fler möjliga leenden blir min julklapp. I år oxå.

Jag heter Monika Josefsson och driver Peace in mind där jag arbetar processen att hitta och stärka det inre leendet. I Peace in mind arbetar jag efter värdeord som liksom byggstenar som bildar en värdegrund i och för både min verksamhet och i mig som människa. Mina värdeord är: respekt, öppenhet, nyfikenhet, generositet, stabilitet, tydlighet, helhet, mod, empati och kunskap och glädje - joy! Orden påminner mig om riktningen i allt jag gör och ger en stadig grund att stå på. Jag förankrar dessa ord ytterligare varje år i en ring även utanför min verksamhet genom att stötta *Operation Smile.

*Operation Smile är en internationell hjälporganisation med ett nätverk av tusentals medicinska volontärer från över 60 länder som opererar barn, ungdomar och unga vuxna med bla läpp-käk-gomspalt. En livsavgörande operation som oftast tar mindre än en timme. 2020 firade Operation Smile 10 år i Sverige.

Med detta önskar jag er En riktigt fin Jul med många varma leenden inifrån och ut samt emellan!

#starthappinesswithasmile #peaceinmind #loveistheway #letlovelead #låtkärlekenslårot #psykosyntes #psychosynthesis #samtalsterapeut #bodyandsoul #kroppochsjäl #DIPLOMERADPSYKOSYNTESTERAPEUT