Min jultradition – ge bort ett leende i julklapp

 

För tredje året i rad stöttar jag Operation Smile.

Att få tillgång till sitt eget leende och den funktionen blir jag djupt berörd av. Det är djupa livgivande känslor som kommer till mig när jag tänker på leendets betydelse. Utåt, och inåt.

Att få lov att känna sitt eget leende symboliserar för mig kärleken till sig själv. Att våra leenden sedan aktiverar allt från de minsta till de största musklerna i vårt ansikte och hela vår kropp det är bara fantastiskt. Leendet startar alla goda kemiska processer i oss och skadar ingen. Det bara ger.

Fler möjliga leenden. Det blir min julklapp. I år oxå.

Jag heter Monika Josefsson och driver Peace in mind där jag arbetar med personlig inre utveckling; processen att hitta och stärka det inre leendet. I Peace in mind arbetar jag efter värdeord, byggstenar som bildar en värdegrund i och för både min verksamhet och i mig som människa. Mina värdeord är: respekt, öppenhet, nyfikenhet, generositet, stabilitet, tydlighet, helhet, mod, empati och kunskap och glädje. Joy. Orden påminner mig om riktningen i allt jag gör och de ger mig en stadig grund att stå på. För att förankra dessa ord ytterligare i en ring även utanför min verksamhet startade jag med att stötta *Operation Smile. Så min julklapp är en droppe till det stora hela som ger fler barn chansen till ett eget leende och därmed ett nytt liv.

*Operation Smile är en internationell hjälporganisation med ett nätverk av tusentals medicinska volontärer från över 60 länder som opererar barn, ungdomar och unga vuxna med bla läpp-käk-gomspalt. En livsavgörande operation som oftast tar mindre än en timme. 2020 firade Operation Smile 10 år i Sverige.

Med detta önskar jag er En riktigt fin Jul med många varma leenden inifrån och ut samt emellan!

#starthappinesswithasmile #peaceinmind #loveistheway #letlovelead #låtkärlekenslårot #psykosyntes #psychosynthesis #samtalsterapeut #bodyandsoul #kroppochsjäl #DIPLOMERADPSYKOSYNTESTERAPEUT