Det är svårt att veta vad som är balans

 

Idag reflekterar jag över ordet balans; att vara i balans. Behöver du hitta balans är en fråga som jag ser mer och mer. Inte sällan kommer sedan frågor om hur man delar upp sin dag, mellan vad, vem och hur. Detta är jättebra frågor men det känns ibland som att den inre balansen blir bortglömd eller i alla fall att den kommer långt bak i andra hand. Det reflekterar en tanke om att den yttre balansen först, så ordnar sig den inre balansen, eller?

Det tror inte jag. Jag tror att det är precis tvärt om. Jag tror att hittar du steg mot en inre balans där kropp, själ, tankar och känslor får utrymme, pratar med och respekterar varandras behov så skapar du ifrån denna inre balans något som du absolut tar med dig in i ditt yttre liv.

”Att lyssna inåt på sig själv och ta sitt inre på allvar, det är att ta hand om sig själv.”

Psykosyntesen, som är min arbetsbas som samtalsterapeut, har ett synsätt att vi är tänkta att fungera som en helhet där kropp, känslor, tankar och själ får lika plats, utvecklas och samspelar. Den ser att vi människor har en inneboende längtan efter att lära känna oss själva mer och mer under livets gång; att vara i kontakt med det naturliga i att bli mer och mer medvetna, viljestarka och kärleksfulla. Helt enkelt att utvecklas och växa inifrån och ut, till människor i balans.

Ta väl hand om dig,

/Monika

Peace in mind AB grundades 2014 och finns idag i Göteborg och online.

Peace in mind erbjuder samtal, terapi och program för enskilda samt ledare och medarbetare. Vi skapar ökad medvetenhet om relationen till dig själv och andra. För att du/ni skall kunna skapa och leva ett mer balanserat, hållbart och kärleksfullt liv.