Om mig – monika

Terapeut med psykosyntes som bas

 
 

”-Att se med hjärtat, tror jag är grejen. Då mår vi alla bättre, ser och blir sedda. Kanske är det det som är kärlek.”
Mitt i livet bytte jag bana. Jag arbetar idag som samtalsterapeut med psykosyntesen som bas. Bakom mig har jag ett arbetsliv inom näringslivet och kulturlivet. Det var antingen mycket hjärna eller mycket hjärta. Ofta inte i kombination. Jag ville få ihop det, se och inkludera, relatera och arbeta utifrån starka mänskliga grundläggande behov och värderingar. Det var det som tog mig till PsykosyntesInstitutets 5-åriga terapeututbildning.
2014 startade jag Peace in mind AB och idag tar jag emot på två ställen; i centrala Göteborg på PsykosyntesInstitutet och i Hovås på Balans Yoga.

Jag ser så mycket gott från mötet med psykosyntesen som arbetsform, synsätt och förhållningssätt. Jag önskar att psykosyntesen med sitt naturliga, levande, nyfikna och respektfulla förhållningssätt, där inget allvar av vad livet innebär går förlorat, skall bli tillgängligare och synligare för fler. Att hitta, skala av och känna mer av sig själv, vem jag verkligen är och leva mitt liv från den platsen. Att bli den jag är. Det är nåt väldigt vackert med det. Den processen.

Vid sidan av arbetet i min praktik tar jag uppdrag där psykosyntesen syns, används och får plats. Just nu har jag uppdrag för PsykosyntesInstitutet i Sverige  och Psykosyntesföreningen. På PsykosyntesInstitutet är jag kommunikationsansvarig, koordinator på grundutbildningen och kursledare på kursen "Självkännedom med Psykosyntes - 1 dag". Du märker också när du bokar tid hos mig att jag ingår i de terapeuter som går att boka via PsykosyntesInstitutets nya bokningssystem bokaterapeut.se. Detta är ett system som vi startat under hösten 2018 för att du enkelt skall kunna hitta och boka samtalsterapeut. För Psykosyntesföreningen, som är en av yrkesorganisationerna för professionella psykosyntesterapeuter, coacher och organisationskonsulter har jag haft diverse uppdrag som sträcker sig nationellt bla fortbildning.

Min vision & intention

Min vision är att vi alla tar oss själva på allvar som människor. Att vi ger vårt inre plats ,minst lika stor som vårt yttre, och det yttre. Att vi ser att det börjar med oss själva.

”Psykosyntes är en metod för psykologisk utveckling och självförverkligande för dem som vägrar att bli slavar åt sina inre spöken eller yttre påverkan, för dem som vägrar att passivt ge efter för det psykologiska spel som pågår inom dem, utan istället är beslutna att bli herrar över sina egna liv.” -Roberto Assagioli, grundaren av Psykosyntes

Att vi väljer att öka vår självkännedom, våra insikter om oss och andra och ger vår egen utveckling och livsresa kraft, tid, näring och utrymme. Det gynnar allt och alla. Mer insikt ger ofta näring till mer kärlek och empati i och till livet. Större hjärta för dig själv och andra. Det är livsviktigt och något väldigt fint det.

Min intention är att medvetet medverka till att sprida kunskap, lust och inspiration till den som vill starta och ta ansvar för sin egen självutveckling och sedan som terapeut vara med i detta personliga utvecklingsarbete.

Min utbildning - Diplomerad Psykosyntesterapeut

 

MONIKA JOSEFSSON

Dipl. Samtalsterapeut & Psykosyntesterapeut

Diplomerad_terapeut.png
 
Donec consectetur, odio eget porta varius, orci mauris viverra ante, eget egestas turpis sapien vel orci.
 

* Psykosyntesföreningen är en yrkesorganisation i Sverige för diplomerade psykosyntesterapeuter som är utbildade enligt kriterier från EAP - European Association for Psychotherapy och EFPP - European Federation for Psychosynthesis Psychotherapy). Läs mer på psykosyntesforeningen.se