Monika Josefsson Samtalsterapeut
 
 

Vill du förstå dig själv bättre? Hur mår du? Behöver du stöd i en förändring eller behöver du hitta nya vägar? Längtar ni efter mer kontakt med varandra?

MONIKA JOSEFSSON,
Samtalsterapeut
Göteborg & Hovås

 
Helbild svartvit.jpg
 
 

Samtal & terapi.

Vi människor är under utveckling hela livet. Ibland är det en kris som leder oss framåt, ibland är det vår nyfikenhet och längtan att förstå oss själva eller våra kära lite bättre. Och, det hör till människans grundläggande behov att prata. Och bli hörd.

Välkommen att upptäcka mer av dig själv.

 
terapi

Egenterapi för att möta dig själv.

60 min / 850 kr

public.jpeg
parsamtal.jpg

Parsamtal för att förstå varandra.

90 min / 1 100 kr

 
 
 
 

Vi träffas helt förutsättningslöst. Du bestämmer tema och berättar ... Jag lyssnar och föreslår hur vi bäst kan gå vidare.

 
 
 
 
 

Mina samtal utgår från Psykosyntesens sätt att se på människan. En praktisk psykologi som ser till helhet.

 

Jag är Diplomerad Samtalsterapeut, utbildad på PsykosyntesInstitutet i Göteborgs femåriga terapeututbildning. Psykosyntes handlar om helhet, syntes, och människans naturliga utvecklingsprocess. Det är en praktisk psykologi med focus på kärlek, vilja och livskraft. Och själen. Psykosyntes är ett synsätt att förhålla sig till livet där man inkluderar det naturliga i att utvecklas och växa inifrån och ut, och samtidigt se hela människan. Hela dig. Du är viktig. Vi människor är tänkta som en helhet. En helhet, en syntes, där kropp, känslor, tankar och själ samspelar.

På engelska kallas Psykosyntesen ”The art of relationship" – konsten att relatera till hela sig själv och till andra för att skapa och leva ett balanserat, hållbart och kärleksfullt liv i världen. Att bli den du är. Och leva utifrån dig. Du är viktig. Psykosyntesen utgår ifrån att vårt sätt att relatera gör avtryck på allt; vårt sätt att vara, hantera oss själva och andra, vilka vägar vi väljer och vad vi ser utefter dem. Kärlek, skönhet, tillit ... eller något annat.

 
 
 
 

En klient berättar … “”Eftersom själen inte vågade så sa kroppen till slut ifrån och jag mådde dåligt både psykiskt och fysiskt. Nu börjar jag så sakta förstå hur allt hänger ihop och det gör skillnad i livet… verklig skillnad.”