Utveckling i en tid av kris

 
feeling-sad.png

Vi lever i en väldigt speciell tid fortfarande. Vi är i en global gemensam kris och i en tid då utveckling behöver genomföras och skapas på många områden, detta parallellt med krishantering och krisnavigering. Mycket är ovisst, faller, rör på sig, försvinner och kommer till. Invant kommer att behöva ersättas av nyskapat. Gammalt kommer att behöva släppas för att nytt skall kunna ta plats.

I en omställningstid väcks känslor. Det är naturligt. Så är det och så skall det vara. Känslan av oro och rädsla hör till. Vi är människor som vill leva i trygg förutsägbar miljö. Nu är vår miljö inom vissa områden inte förutbestämbar. Det är ett faktum.

Vad då göra med oron och rädslan och andra känslor som väckts? Känn dem. Känslorna är viktiga. Alla. De är var och ens kompass och sitter på den energin och klokskap vi vill åt för att skapa förankrade kloka steg i denna utveckling.

Fördelen med att vara i kris är att den ruckar på och skakar om perspektiven både i vår omvärld och i oss själva på ett sätt vi aldrig gjort annars. Det är en tid att ta tillvara på, omskakandets tid. En tid att reflektera och ge utrymme för det som väcks i dig; känslor, tankar och förnimmelser. Det är en tid att ge sitt inre ledarskap plats för möjlighet till tillväxt av klokskap och styrka; ditt kloka inre ledarskap. Det är ingen slump att det kinesiska tecknet för kris är samma som det för utveckling. Man både bromsar, gasar och reflekterar allt på samma gång för att gå steg för steg. Nya steg för ny riktning.

Spännande, läskigt och viktigt.

Vill och behöver du reflektera runt detta eller något annat kan du boka tid för samtal nedan.

Välkommen,

Monika Josefsson

dipl. samtalsterapeut med psykosyntesen som bas

dipl. mindfulnessinstruktör

**************************************************************

Peace in mind AB grundades 2014 och finns idag i Göteborg och online.

Peace in mind erbjuder samtal, terapi, samt program för enskilda, par/relationer och företag. Vi skapar ökad medvetenhet om relationen till dig själv och andra. För att du/ni skall kunna skapa och leva ett mer balanserat, hållbart och kärleksfullt liv.