Ett klokt inre ledarskap

 
ledarskap.jpg

Ett klokt inre ledarskap

Finns det någon genre som har så många experter och uttalare som inom ledarskapsområdet? Gör si, gör så, riv, bygg, platta till, bygg upp, pyramider, förtroenden och allas ’varför’. Råden och tankarna är många. Och det kommer nya i en strid ström. Det är bra. Bra med olika tankar, olika sätt, olika angreppssätt, olika perspektiv. Att allt får finnas och ge näring till området. Men, när området blir så stort och spretigt kan man lätt tappa bort sig själv som ledare, och sitt ledarskap. Tänk om mängden av rekommenderade sätt blir som att simma i en sjö med mycket fisk…och…du själv är en fisk…men märker inte det. Och märker inte hur du simmar.

Vilket är ditt ledarskap? Har du tänkt på det och gjort det medvetet för dig och andra? Vad är det du förmedlar när du kliver in och möter en annan människa?

Det jag menar är att hur mkt vi än inspireras av andras råd och andras upplagda strategier så är det av godo att reflektera runt och bli medveten om att och hur vi går i våra egna steg och vilken strategi som är min. Egen. För det är svårt och blir oförankrat om jag börjar leta där ute i sjön bland fiskarna. Jag börjar istället med att iaktta mig själv.

För mig som arbetar med människor och följer med på resor av inre utveckling handlar ett klokt ledarskap om ett medvetet ledarskap. Hur det ser ut blir och är, blir just personligt och väl förankrat i den personen som äger det inifrån och ut. Ett klokt inre ledarskap.

”Great leadership requires incredible amounts of awareness, incredible amounts of feeling, and incredible amounts of expression. All at the same time.” –John Wineland

Är du nyfiken på ditt ledarskap och vill utforska det närmare? Vad är dina steg och strategier? Och ’do you walk your talk’?

Välkommen att förstå dig själv mer,

Monika Josefsson

Jur. kand.

Dipl. Samtalsterapeut

Dipl Mindfulnessinstruktör


Peace in mind AB grundades 2014 och finns idag i Göteborg och online.

Peace in mind erbjuder samtal, terapi, samt program för enskilda, par/relationer och företag. Vi skapar ökad medvetenhet om relationen till dig själv och andra; ditt kloka inre ledarskap. Ett ledarskap med hjärta och hjärna. För att du/ni skall kunna skapa, leva och leda ett mer balanserat, hållbart och kärleksfullt liv.